Recept på sockerfri sylt & chokladröra

Nu ska ni få två revolutionerande recept på smarriga pålägg som funkar lika bra till pannkakan som på mackan eller i gröten/yoghurten. De är helt fria från vitt socker, upptar ca fem minuter av din dyrbara tid och kan till och med göras av barnen själva. Det vill säga om du har rimliga barn, som inte kastar dadlar på dig eller drar ner dina byxor. Billy fick med andra ord inte vara med! Colin däremot, han gjorde nästan allt själv och var rätt mallig över det också.Recepten har jag hämtat ur boken Little Green Kitchen som är skriven av småbarnsföräldrarna David Frenkiel & Luise Vindahl. Fullproppad med enkla vegetariska recept för hela familjen.

Okej! Då kör vi!

Små fingrar som har svårt att låta bli

HALLONSYLT-ISH

4 urkärnade och mosade dadlar
1 dl vatten
250 g frysta hallon (eller annat bär så klart)
2 msk chiafrön
1 msk lönnsirap (frivilligt)

Mosa dadlarna med en gaffel så det blir en kladdig smet. Lägg dadelmoset i en liten kastrull och addera 1 dl vatten. Låt det koka up och vispa lite med gaffeln under tiden så moset löser upp sig till en härlig sockerlag. Häll i de frysta bären och 2 msk chiafrön. Låt det koka upp igen och stäng sedan av plattan och mosa bären lite med gaffeln. Sätt locket på glänt och låt stå 15 min. Godast efter en stund i kylen så klart! Nu är du en fulländad syltkokerska med blodsockret på en härlig nivå.

CHOKLAD- OCH KIKÄRTSRÖRA

1 burk kikärtor 400 g, sköljda och avrunna
8 mjuka dadlar, urkärnade
3 msk jordnötssmör
4 msk kakao
2 msk vatten eller mjölk av valfri sort
1/2 tsk havssalt
kallpressad olja för mer krämighet (valfritt)
råhonung eller lönnsirap för mer sötma (valfritt)

Ta fram en matberedare och dumpa i alla ingredienser! Färdig! Haha, nästan fånigt enkelt. Jag adderad lite mer vatten för att få en slätare röra (kom ihåg att den stelnar rätt mkt i kylen) och kanske en msk lönnsirap för sötman.

    1. Ja! Ja tycker genuint att den är så bra 😍 förutom bra enkla vegetariska middagar så är det också tips på mellisar, matlådor och sånt som man inte kommer på nåt kreativt själv med haha 😍

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: