Advent & inspiration

Nu börjar myset snart! Det kliar så i fingrarna, vill börja pyssla och baka. Pynta, lyssna på Bublé, dricka glögg och äta lussekatter. Jag har faktiskt bara firat jul i ca 10 år, sen jag blev ihop med Anthony. Så jag är ungefär lika exalterad som en 10 åring. Jag kommer från en muslimsk familj så vi har aldrig firat julen hemma men när man bor i ett land där majoriteten gör det, smittar det av sig. Det spelas julmusik i varje affär, det är pyntat med glitter och julkulor överallt. Vart man än går förbi luktar det pepparkaka och glögg. Det bara GÅR inte att inte dras med i myset. Jag firar det alltså varken av religiösa eller kulturella skäl, jag är bara ett stort fan av julen.

Vi är stenhårda med att inte börja pynta innan första advent. Känns mysigt att hålla fast vid något. Längtar lite extra då. På söndag är det äntligen dags att ta fram adventsljusstakarna. I år vill jag dessutom ha stora julstjärnor i våra fönster. Inte de vackra blomsterformade utan den klassiska stjärnan. Gillar taggigheten i allt det mjuka. Känns på nåt sätt mer modernt trots att det är det mest klassiska?! Såg att Granit hade en superfin naturfärgad vit stjärna där texturen i materialet lyste igenom. Måste kika närmare på den!

Bilden är lånad från Granits hemsida

Vår jul är inte så röd. Den går mest i saffransgult och skogsgrönt. Hyacinter i glasvaser med blottade, snirkliga rötter. Mässingsljusstakar. Rosetter av avklippta sidenband knutna i granen och små halmstjärnor som jag fyndat second hand. Girlanger av torkade apelsinskivor som jag gjorde förra året och som kan återanvändas från år till år. Tallbar och persikofärgade amaryllis. Åh.

Den otroliga julstrumpan kommer hänga över spisen i år igen. Men något nytt är att jag faktiskt vill smyga in rött. Jag såg en bild från Artilleriet och blev så inspirerad av textilierna. Tänker matta, mörkt röda toner ihop med våra senapsfärgade kuddar i soffan. Det kan nog bli ljuvligt. För någon dag sen frågade jag faktiskt mina följare på Instagram vad ni tyckte om att jag skulle ta in lite rött till jul och resultatet var 789 personer som röstade JA och 17 personer som röstade NEJ. Tänkte jag kunde sammanställa en lista på er 17 så kan ni bilda en liten grinch-club tillsammans ♥️ haha.

Hur inreder ni kring jul? Är genuint intresserad av att veta vad som får er att komma i stämning och vilka ting ni inte vill vara utan ? ♥️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: