Listan om mig

Nu tycker jag att vi river av med en lista! Om lille mig. Så att vi kan lära känna varandra bättre + att listor är rätt underhållande.

Vad köpte du senast?
Jag köpte lite julklappar och kläder till barnen från Katani tidigare idag efter att vårt kreativa möte var slut.

Hur lång är du?
167

Vad stod det i ditt senaste sms?

”Dubbelsidig öron.” Från Anthony efter ett besök på vårdcentralen imorse.

Vår lille Billy har fått öroninflammation. Igen. Hjärtat går sönder när jag tänker på hur mycket ont han haft i sitt lilla liv.

Vad gillar du mest med dig själv?
Att jag är snäll! Och glad! Och har mycket energi socialt! Är lättsam och anpassningsbar. Gillar mitt hår! Okej ska hejda mig. Hehe.

Vad gillar du minst med dig själv?
Mitt omdöme?! Tror liksom att ingen någonsin vill mig/andra illa (mvh Jesus), men ärligt. Naiv kanske är mer rätt ord. Gillar det inte alls. Önskar också jag var bättre på överraskningar. Gillar ej mina två framtänder som nästan är genomskinliga snart. Vart är min emalj snälla? Gillar ej heller mina boobs. Önskar jag var platt som en planka. Det där komplexet hänger i sedan way back, kan inte ens förklara det.

Vad tycker du om Ernst?
Men vänta va ? Vad är det här för lista ens ? När jag ändå skriver: Jag älskar Ernst. Älskar överlag mest folk som vågar vara sig själva till hundra procent. Som skiter i normer och som är GLADA OCH SNÄLLA. Är inte Ernst som en varm kram ? Jo det är han.

Är du romantisk?
Nej, tyvärr. Önskar jag vore det för Anthonys skull. Men han kan ju inte få allt.

Har du söndagsångest ?
Aldrig! Jag älskar måndagar. Känner mig SÅ taggad på ny vecka och nya tag. Måndagar innebär numera också att jag är ledig från kontorsjobb och kan låta kreativiteten föda fritt på Katani istället! Det är en dröm hörni.

Vilka städer har du bott i ?
Om vi ska dra hela historien så föddes jag i Sarajevo och sen flydde vi till Sverige och hamnade i Kiruna när jag var tre år. Sen flyttade vi ”söderut” till Gävle där vi bodde sex år tror jag. Gävle var inte söder nog så vi packade ihop oss och flyttade närmare Europa till Värnamo i Småland vid millenieskiftet. Där bor mina föräldrar kvar än idag men jag flyttade till Jönköping 2010 för att plugga. Träffade Anthony 2011 och sen köpte vi hus i Huskvarna första gången 2014. Vi flyttade in i det hus vi bor i nu förra året och här tänker vi nog stanna! < 3

Lyssnar du på poddar? Vilka ?
Jag lyssnar på poddar nån gång i veckan. Då blir det oftast trendspanings-podden BillgrenWood, populärkultur med Brita & Parisa eller nån dokumentär från P3. Men min absoluta favoritpodd är lite speciell och kanske otippad, eller inte ? Vad vet jag. Den heter Myter och Mysterier och avhandlar ALLT som intresserar mig mest. Atlantis, det gamla egypten, astrologi, alkemi, TAO, Transhumanism, mytologi i olika religioner, konspirationsteorier osv. Har en oförklarlig dragningskraft till sådana ämnen *ryser av välbehag*.

Låt på huvudet just nu ?
The weight is Gone med Albin Lee Meldau. Kan ej få denna låt ur mitt huvud. Måste lyssna på den ca 50 gånger om dagen. Älskar första slingan som låter som något taget direkt ur Kill Bill. Älskar hans röst, hans souliga vibe, texten och låten överlag.

När går du och lägger dig ?
Det är lite olika. Somnar oftare än jag vill vid läggning av barnen runt 20:00. Somnar vid 23:00 om jag får välja.

Hav eller pool ?
Hav! Om det är 30 grader och kristallklart. Annars pool. Uppvärmd.

Är du religiös ?
Nä. I alla fall inte om vi utgår från de religioner som finns idag. Tycker liksom att det mesta känns rätt platt. Det kan bara inte vara så enkelt om man tänker på hur komplicerat allting är. Men jag är ju onekligen en mystiker och sökare. Ojoj, ni vill inte sitta på efterfest med mig och mina existensiella tankar haha.

Hur ofta tvättar du håret ?
Max en gång i veckan. Jag har otroligt tjockt och torrt hår.

Har du bra självförtroende ?
Ja det tycker jag. Är trygg i mig själv, vet vad jag är bra på och vad andra kan göra bättre än mig. Får dock prestationsångest ibland också, det hör oftast ihop med min perfektionism i det kreativa skapandet. Är så jäkla långt ifrån perfektionist i typ alla andra avseenden. Exempelvis städning, hehe.

Go to-mat som alltid är gott ?
Alla former av pasta. Jag ÄLSKAR pasta. Här kommer vårt hus-recept på smidigaste tomatsåsen: I en liten kastrull, lägg i en skalad och halverad lök. Typ 2-3 skalade och hela vitlöksklyftor, kanske 5 basilikablad och en burk krossade tomater av fin sort (exempel Muttis produkter – tro mig det ÄR skillnad). Låt sjuda med salt, peppar och lite socker. Kanske en halvtimme ? Eller när du vill, men det är godare om det får reduceras lite. Sen plockar du bort alla lök-och vitlöksbitar och smakar av med mer salt/socker peppar efter smak. Blanda med pasta som inte riktigt kokat färdigt och riv en massa parmesan över grovt. Lite basilikablad på toppen. Färdigt!

Vad köper man för blommor till dig ?
Antingen nåt superminimalistiskt som två snirkliga anemoner. Eller en yvig bukett med mycket grönt och/eller torkat där blomman är mer en fin detalj än huvudperson. Blir glad av sticklingar också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: