Julpyssel för hela familjen

Om ni undrar vad ni ska ge bort till den pysseltokiga, den kreativa eller bara den där fina vännen som bjudit över er familj på julbord. Då har vi två toppentips, nämligen boken Hidden Places av Sofia Vusir Jansson (Sofiaatmokkasin) och Nathalie Myrberg (Babes_in_boyland). Samt den lilla lådan med julgranshängen i metall från Maileg.

Boken kallas för en handbok för vuxna till barnens magiska värld och det är precis så det känns att läsa den. Fullspäckad med DIY, inredning, kalastips, pyssel, recept och enkla knep. För att inte tala om de makalösa miljöerna, bilderna och texterna. Vissa stycken är ren poesi ❤

Tänkte att vi kunde kika på ett par uppslag så att ni får en känsla av hur härlig den är. Boken är indelad i de olika årstiderna och i vinter-avsnittet hittade jag ett superenkelt pyssel som jag tänkte dela med mig av. Änglar vikta i papper, perfekta att hänga i granen nu eller varför inte på ett långt snöre som en girlang?

Du behöver bara valfritt papper och valfritt snöre. Pappret klipper du ut i två kvadrater, en liten och en stor. Sen viker du dragspel av båda kvadraterna och viker ner den lilla över den stora och avslutar allt med att vira tråd runt toppen. Klart!

Jag gjorde en i tapet och en i presentpapper, eftersom det blev minst lika fint med presentpapper så kan jag verkligen rekommendera det då det var lite enklare att vika.

Så fint det blev va! Man blir lite beroende av att göra de för att det är så lätt. Men kolla på detta uppslag då! Gah! Så mycket magi och inspiration.

Och de fina julgranshängena kan jag bara inte få nog av. Tänker ta fram de här år efter år. Romantiserar hur barnen tar över de när dem blivit vuxna, kanske hänger de upp den där lilla trumpeten eller fågeln tillsammans med sina egna små barn. Åh!

Knäppte den här bilden och kände att jag kanske inte ens behöver packa ner alla hängen efter julen. De är ju så fina på en kvist såhär i barnrummet också!

Nu ska jag ta och lägga barnen men hoppas verkligen ni gillade dessa tips. Kommentera gärna här i bloggen om det är något ni är extra nyfikna på eller om ni bara vill säga hej. Ni är så fina och skriver till mig på Instagram oftast men jag lovar att jag svarar här också 🙂 kanske fortare till och med!

Godnatt kära ni.

%d bloggare gillar detta: