Sälen & semester

Hej vänner! Jag har spenderat nio dagar i Sälen med min familj, frånkopplad och utvilad. Det känns till och med skönt att låta fingrarna knappa på tangenterna nu. Det känns som att det har hänt så himla mycket men samtidigt ingenting. Oavsett är det härligt att starta det nya året såhär, ett blankt blad. Till dagarna som kommer har jag förberett en del mysiga och inspirerande inlägg men nu tänkte jag att vi kunde börja med att kika på lite bilder från Sälen och hur vi har haft det.

Stugan i Sälen har mina svärföräldrar ägt i 30 år (!) och jag har väl spenderat 9 vintrar där tillsammans med de. Det är bland det mysigaste som finns. Luften är krispig, vattnet så himla gott och hela atmosfären är underbar. Sedan barnen kom har det blivit mycket mindre skidåkning för oss vuxna men samtidigt så mycket roligare.

Dagarna brukar se lite olika ut men oftast börjar de med en pang-frulle för att sedan bege oss ut i backen. Colin åker med farfar eller Anthony medan jag åker med Billy eller kanske stannar hemma och leker lite. Om jag stannat hemma på förmiddagen så brukar jag gå från stugan till backen med Billy i vagnen så att han får sova middag. Det är en promenad på 40 minuter och perfekt egentid med podcast och fjälluft. Sen kanske vi grillar korv ute eller äter på en av restaurangerna vid backen.

Efter lunchen åker vi oftast skidor hela familjen. Colin är så himla duktig! Ute hela dagarna i snöstormar utan ett knyst, han vill bara ha mer. Billy har precis lärt sig att stå stadigt på skidorna och att ta sig ner. Han kan varken bromsa eller svänga så med honom gäller det att åka bredvid och putta på eller sakta ner bara. Så duktiga båda två!

Colin går skidskola en timme om dagen med ett gäng andra barn i hans ålder. Toppenkul på alla sätt och vis!

Jag prick varje dag. Underställ i merinoull, en stickad tröja i 100% ull från Filippa K och en mössa i alpacka-blandning från Carin Wester. Om det är något jag lärt mig så är det att naturliga fiber värmer och andas bäst. Alltid varm men aldrig svettig. Helt oslagbart!

Nu åker vi hem till stugan igen! Barnen klär vi också i underställ i merinoull, en mjukiströja och byxor över, skidstrumpor och en sådär tygtub som man drar över huvudet så att kylan inte kan tränga in nånstans. Colin har en skidjacka och skidbyxa medan Billy har sin fantastiska overall från Mini Rodini överst. Älskar den så mycket och kan tala om att den är nedsatt rejält nu i shoppen! Skynda att fynda! Vintern har bara börjat i Sverige 🙂

Hemma i stugan är det 100% vila och återhämtning som gäller hela resten av dagen. Barnen leker och pysslar, vi kanske åker och badar på sin höjd men mest horisontalt läge och god mat.

En liten skål med chips eller popcorn framför Paw Patrol i pyjamasen. Sen nattar vi två små trötta killar som somnar på en gång. Vi andra spelar spel, tar ett glas vin, kollar på film eller bara hänger innan även vi stupar i säng.

Att resa med barn är för det mesta helt fantastiskt, man får liksom uppleva allt igen genom deras ögon. Man får lov att vara barnsligt entusiastisk över en massa småsaker och man får skapa minnen tillsammans. Men det är också extremt påfrestande, speciellt på så små utrymmen som i en fjällstuga. Det har inte varit harmoni hela tiden ska ni veta, de två är som katt och råtta just nu. Vi har slitit oss i håret varje dag. Tappat humöret och gett upp. Det känns faktiskt väldigt skönt att komma hem till huset, jobb och förskola. Det tror jag vi alla tycker. Men jag är SÅ glad för de här dagarna tillsammans och hoppas på massa fler under 2020! Hoppas att ni har haft en fin början på det nya året. Vi hörs snart igen ❤

%d bloggare gillar detta: