Colins sovrum

Hej vänner! I veckan var vi ju på en uuunderbar, kreativ kickoff i Villa Strömsfors. Som jag så klart ska berätta mer om i ett blogginlägg inom kort.

Men först tänkte jag vi skulle kika in i Colins rum, ett inlägg som ni har önskat och jag förstår varför. Det är ju bara så roligt med barnrum. Man får liksom ta ut svängarna lite, om man är en sån som mig. Som inte blandar vad som helst hejvilt i min inredning annars. En röd tråd som jag dock har i all min inredning är: att blanda gammalt & nytt, dova färger, naturmaterial.

Välkomna in!

Colins rum är stort, kanske svårt att uppfatta på bild men det är liksom både stort till ytan och högt i tak. Det gör att det blir lite svårare att skapa en mysig och ombonad känsla. Ett tips om du också har detta oerhört privilegierade lyxproblem (Haha) är att jobba med nivåer. Häng saker i taket, sätt upp tavlor och lister på mitten av rummet och inte bara inreda från golvet. Vi har hängt ett skepp ovanför sängen och en stor tyglampa i mitten av rummet. Men du skulle lika gärna kunna ha en sänghimmel, vimplar eller liknande. Den fantastiska mattan från Ferm Living har de finaste färgerna och ger det där lilla extra till ett rum tycker jag.

Här är två bilder till på samma vy. Ett litet tips på hur olika känsla man kan skapa med få medel. Jag brukar göra om här titt som tätt och leka med de prylar vi har hemma.

En fråga jag ofta får är vilken färgkod vi har här. Så här kommer den: S 3005-G80Y

En alldeles ljuvlig grå/grön som är så behaglig att vila ögonen på och skiftar färg beroende på hur varm/kall inredning man har.

Vi fortsätter! På andra sidan fönstret, mittemot sängen finns Colins garderob. Det är så tacksamt med gamla hus där det ofta finns en massa små vrår och inbyggda förvaringsutrymmen. Den lilla skolbänken är från Anthonys barndom och den svarta sittkudden fick jag för en tia på Flying Tiger. Den flätade stolen, tavlan och skeppet är alltihopa loppis.

Såhär ser det ut inuti garderoben. Än så länge får jag bestämma hur hans rum ska se ut men han ville verkligen sätta upp sin Ninjago-poster. Och som den rara mamman jag är så fick han det. På insidan av garderobsdörren.

På den vänstra sidan hittar vi hans vanliga kläder och på den högra sidan hans lite mer ovanliga. Superhjältedräkter, uniformer och attiraljer mer bestämt.

Längst upp finns en låda för kallingar och en för strumpor. Sen hänger hans skjortor på galge och resten av kläderna finns i trådbackar. Det är sorterat i var sitt fack så att det är lätt för honom att välja en tröja, en byxa eller en pyjamas helt själv. Brandmansdräkten var en av julklapparna han fick av oss. Den kommer med tillhörande byxor och hjälm och är en stor favorit här hemma.

Om vi fortsätter till vänster och förbi skolbänken så finns här en liten trälist där han hänger sin badrock bland annat. Även en korg vi slänger filtar och gosedjur i. Här kommer man förresten in i rummet också. På andra sidan dörren finns mer förvaring.

På denna väggen har vi fäst våra Ivar-skåp. De har vandrat från sovrummet i förra huset, till matsalen i detta hus och nu slutligen landat i Colins rum. Bästa platsen. Här gömmer vi alla hans femtioelva superhjältar och actionfigurer, alla spel, memory och pussel. Fotbollstavlan är en av mina favoriter och vi får äntligen påfyllning av den i butiken nu i dagarna. Safarihatten har jag hittat på loppis i Höganäs och rullvagnen är från Ikea.

Men den finaste tavlan jag vet är Colins alldeles egna självporträtt som han gjort på förskolan ♥️

Det var allt från Colins rum. Och nu kanske ni undrar; vart är alla leksaker då? Vi har faktiskt ett lekrum till barnen där typ allt står framme och där de kan gå bananas. Men det rummet är vårt senaste projekt att ta tag i så det får ni se en annan gång. Om ni gillart så kan vi ju så klart gå igenom rum för rum i vår kära, gula ingenjörsvilla. Hoppas ni gillade detta i alla fall! ♥️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: