Villa Strömsfors

Godkväll! Det har varit lite tyst här i bloggen denna veckan. Jag har nämligen varit själv med barnen tis-fre och dessutom blev storebror Colin dundersjuk lagom till det. Jag har vabbat, kramat, tröstat, sprayat nos och gett alvedon mitt i natten, varit nära, närvarande och jättetrött. Men helgen kom och Anthony kom hem, Colin piggnade till och jag har nu återuppstått.

Sitter här nu alldeles för sent och bloggar men jag har ju längtat efter att få skriva detta inlägg hela veckan. Har så mycket fina bilder och minnen. Jag pratar ju så klart om Villa Strömsfors och den tre dagar långa kickoffen jag och Jessica var på förra veckan.

Vi var alltså 14 kvinnliga kreatörer och entreprenörer som hade samlats i en stor Villa i Svenljunga för att spendera tre dagar i varandras sällskap. På schemat fanns rundvandring i Villan, olika workshops, matlagning, bastubad och ändligt många fina samtal.

Villan byggdes 1908 av David och Davida. Obs helt sant. Såhär står det om Villans historia på deras hemsida:

Brukspatronparet David och Davida Nylander bygger så Villa Strömsfors som 1908 står färdig i all sin glans. David och Davida bjuder hem långväga gäster, ser till att människorna i byn har arbete, upprättar kyrkan, skolan och driver samhället framåt. Bruket drivs sedan av David och Davidas släkt ända fram till 1975 då det läggs ner och så småningom säljs även Villan. Några olika ägare har sedan använt huset på lite olika sätt, men i många år var hon helt obebodd.

2014 köpte de nuvarande ägarna Villan och 2016 stod den renoverad och klar. Det är så vansinnigt smakfullt renoverat, restaurerat och inrett. Varenda pinal är verkligen genomtänkt. Kolla bara in kombinationen av de nya tapeterna med originaldetaljerna runt öppningarna.

I det största rummet spenderade vi mest tid, vid det långa bordet där vi både åt och deltog i inspirerande workshops. Det var en snabbkurs i hur man startar aktiebolag, fotografering, varumärkesbyggnad och ikigai (läran om att hitta sitt inre varför). Det mest rörande var vår hemliga gäst Fruvintage som kom och pratade om Läkarmissionen, sitt fina kaffe och delade med sig av så mycket personligt. Grät som aldrig förr och hade svårt att skaka av mig allt på ett bra tag faktisk. Det gick verkligen rakt in i hjärtat.

I detta rummet var originaltapeten dessutom kvar! Hur fint! Den var liksom guldskimrande och kändes inte alls 100 år gammal.

Det första vi gjorde dock var att få en rundvisning och efter det blev vi tilldelade våra rum, som vi delade två och två. Vi hade Villan helt för oss själva vilket kändes så lyxigt.

Alla rummen såg helt olika ut, inte bara inredningsmässigt utan även själva arkitekturen. Tyckte Johanna passade så himla fint in just här med hennes ljuvliga hår.

Men snälla nån kolla in mitt och Jessicas rum. Vi fick Bröllopssviten! iiih! Allting i detta rum var perfekt. Färgerna Kakelugnen, inredningen, den fina punchverandan och badrummet. Så glad att vi fick vårt favoritrum!

Hela gänget var indelade i två matlag. Det var kanske det härligaste av allt. Att få stå och laga mat ihop med nyfunna vänner. Att få duka fint och bjuda resten av gänget.

Allt vi åt var vegetariskt och denna chokladiga efterrätten var verkligen oterooolig. Har inte en enda bild på maten. Det är sådär med mig, jag hinner liksom inte ta upp telefonen innan skeden är i munnen. Oh well!

Här i orangeriet hängde vi mycket, med ett glas bubbel i ena handen och chips i andra. Galet hur nära man kan komma helt okända människor när man umgås så intensivt. Det var så mycket systerlig kärlek i luften hela tiden!

Här piffar Helena en liten naked cake till fotograferings-workshopen.

Så mycket fint i precis varenda liten vrå av detta ställe. Hade kunnat stanna där i minst en vecka till för varje gång jag gick in i ett rum jag redan varit i så upptäckte jag något nytt.

Och här har ni en bild på lille mig sista dagen. Tvångs-tog en selfie när jag insåg att någon här kanske bryr sig ? Eller inte. Vad vet jag. Tyckte jag var gullig i kjol i alla fall. Har inte burit kjol på måååånader.

Sammanfattningsvis var allting verkligen så fantastiskt som jag hade förväntat mig. Brudarna, Villan och alla de insikter som kom till mig. Om mitt varför. ❤

Tack till min kära chef och vän Jessica för att du är du, och för att vi är vi. Och för att det är så jäkla kul att vara roomie med dig.

Tack finaste vänner, är så glad att just vi fått mötas: Fruvintage, attaboychamp, dnilva, lillaspinneriet, elinihreborn, annakubel, jasminabylund, fotografkarinrose, johannagilan, helenalyth.se, linneasskafferi, iasjoqvist.se och torp.tre.hjartan.

Störst tack till Katrin och Malin för att ni gjort detta möjligt! De här dagarna finns för evigt i mitt hjärta. Och jag vill verkligen passa på att tipsa er om att hålla ögonen öppna för nästa tillfälle som Katrin bekräftat att de kommer släppa. Ge er själva det som present! Ni kommer aldrig ångra er.

Vet ej varför detta låter som ett tacktal på Nobelprisgalan. Men låt en kvinna känna sin tacksamhet. okej? Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: