Våra fluffiga amerikanskor

God morgon! I vår familj äter vi pannkakor till frukost nästan varje helg. Vi varierar mellan crêpes och amerikanska, mellan salta och söta tillbehör. Idag ska ni få recept på våra fluffiga amerikanskor med stekt banan. Det är kanske inget man kan äta varje dag för det är mer som en efterrätt. Men vem har bestämt att man inte kan äta efterrätt till frukost btw ?

  • 1 ägg
  • 2 dl filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk margarin

Börja med att vispa samman ägget och filmjölken. Tillsätt de torra ingredienserna och låt svälla en liten stund. Smält matfettet och vispa eller rör ner det i smeten. Den ska vara riktigt tjock. Blir den orimligt tjock så häll i lite mer filmjölk bara. Hetta upp stekpannan (vi föredrar gjutjärnspannor/plattor) och dra sedan ned värmen och lägg i en klick smör. Grädda tjocka plättar på svag värme tills de är gyllene och fluffiga.

Dela sedan en banan på längden och stek i rikligt med smör på medelvärme. Lägg upp tillsammans med pannkaka, en klick kallt smör och lönnsirap. Avsluta med lite havssalt på toppen! *skriker*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: