Hemma hos Jennifer

I ett litet rött torp på landet utanför Huskvarna bor Jennifer Fong med sin man Nicklas och deras två söner Cornelis, 4 år, och Francis, 2 år. Jennifers hem har en självklar plats i denna serie av barnrumsreportage som jag kommer att skriva här i bloggen. Ni kommer att få kika in genom fönstret på en rad olika kvinnors hem, med helt olika stilar. Med förhoppning om att ni kommer inspireras till tusen och få härlig läsning på köpet.

Välkomna hem till Jennifer!

Genom landsvägar och ännu fler snirkliga vägar, fram till skogsbrynet och den stora åkern. Där står det lilla torpet med de gula dörrarna. Jag knackade på med två semlor i handen och möttes i dörren av Jennifer med pojkarna.

Det här berättar hon om huset:

Vi köpte vårt hus sommaren 2013, ett litet och gammalt torp från 1800-talet utan avlopp och sommarbrunn. Jag kan medge att jag inte var lika sugen som min man var. Avlopp och badrum var det första vi gjorde, tätt följt av ett kök. De senaste två åren har vi byggt ut hallen, vilket var så välbehövligt med två barn i huset, och vi byggde även en stor altan. Nu njuter vi av det vi har ett tag innan det är dags för att bygga ut huset, men det får vänta tills barnen inte längre vill dela rum. Förhoppningsvis så får trädgården all kärlek framåt.

Kan du beskriva hur en drömdag skulle se ut hemma hos er ?

Jag älskar söndagar, min man är alltid ledig då, så just söndagar känns lite heliga. En perfekt sådan skulle vara att vi vaknar hullerombuller allihop i samma säng runt 7.30-8, följt av en lång frukost med pannkakor och extra allt. Vid klockan 10, eller kanske 11, så orkar vi klä på oss och går ut i skogen en stund. Allra helst är det soligt, men molnigt går också bra. Efter en timme till skogs så går vi in och förbered en lätt lunch medan lillen sover en timme. När lunchen är klar pusslar vi eller kanske sätter på en mysig film, helst en gammal Disneyklassiker, och därefter äter vi en god söndagsmiddag innan barnen är i säng, vilket är senast kl 20. Kvällen avslutas sedan med serier, ostar, kex och kanske ett glas vin på det med.

Hur har dit liv förändrats sedan du blev mamma ?

Det har förändrats på så många sätt. Det är helt ofattbart hur ett litet liv kan ge så mycket till en. Att inte längre sätta sig själv i första hand, att ge allt man har för att skydda en annan person men också vardagliga saker som att inte kunna sova hela natten eller hela förmiddagen, haha. Det som är mest fantastiskt är att det känns så självklart, allt det där, när den lilla personen kommer. Som om man aldrig har gjort något annat.

Ditt bästa inredningstips för barn/babyrummet?

Förvaring är A och O, och vi som har ett ganska litet rum till två barn så gäller det att ha förvaring på alla utrymmen man kan hitta. Under sängen, i lådor, fina korgar och tygpåsar. Man måste snabbt kunna städa och det gör man om man vet alla sakers plats.

Vad utgår du ifrån när du planerar ditt barnrum?

När vi skulle göra barnrummet så var det viktigt att det skulle få vara ”barnsligt” och inte bara neutralt och fint. Gärna fina träleksaker osv, men i färg och framförallt så måste barnen gilla allt, samtidigt som det ska vara funktionellt. Färgen bestämde vi oss för direkt. Vi har alltid gillat gult, men har bara haft det som accent färg i alla rum, så till barnens rum ville vi att det gula skulle explodera.

Har du någon personlig favorit ur Katanis sortiment ?

Jag gillar alla böcker vi har från Katani, samt planetlampan som vi köpte för några år sedan. Dessutom smågrejor som den gråa roboten som är en spargris och våra tjusiga pussel.

Hur vill du att dina barn ska minnas sin uppväxt och hem ?

Jag vill att de ska tänka tillbaka på vårt hem som en trygg, varm och lekfull plats. Jag älskar tanken på att vi ska ha våra traditioner som barnen sedan tar med sig till sina egna hem och familjer.

Vad/vem/vilka inspireras du av ?

På instagram inspireras jag jätte mycket av @vardagskonst, tycker att hennes stil är så härlig och kombinationen av färg, gammalt och nytt. Likaså @hemlikheter. Sedan älskar jag TWWP och deras smalltalks hemma hos personer. Där hittar jag massor av inspiration.

Avslutar detta inlägg med denna ljuvliga och helt ostylade bild på ett hörn av sovrummet som jag tycker fångar essensen av föräldraskap. Det är torkade blommor, en laddningssladd, böcker och barnens polisbil. Precis sådär som livet faktiskt ser ut.

Jag vill skicka ett stort tack till Jennifer med familj för att vi får ta del av hennes liv och hem. Jag har så ofantligt många bilder kvar att dela, den ena finare än den andra men det skulle bli världens längsta inlägg. Se istället till att följa Jennifer på Instagram där hon heter Jenniferfong_ ♥️ om torp, vardagsliv, bak, matlagning, gulliga barn, fina rum och mycket mer.

Berätta gärna vad ni tycker om detta inlägg och om ni har tips på vem mer vi borde besöka. PUSS!

%d bloggare gillar detta: