5 julklappstips till bokmalen

En bok är något vi gärna rekommenderar som julklapp! Låt oss tipsa om våra favoriter i barnens bokhyllor just nu… ♡

1. Boken som inte ville bli läst

Vad ska man göra med en bok som inte vill bli läst? Öppna den, så klart! Komikern och tv-profilen David Sundins ”Boken som inte ville bli läst” är en humoristisk bilderbok för alla barn som behöver hjälp av vuxna eller andra läskunniga för att läsa sina böcker. Eftersom den här boken absolut inte vill bli läst så kommer den att krångla och krumbukta sig till barnens stora glädje: bokstäverna försvinner, boken försöker stänga sig, brännas och utsätta den som läser högt för allt möjligt bus för att förmå den att lägga ifrån sig boken.

Rekommenderad ålder: 2-6 år

2. Vi är syskon

Underbara, bråkiga, snoriga syskon! Här kommer den optimala samlingen syskonberättelser för alla som ska få ett syskon, har ett syskon eller kanske längtar efter ett syskon. Det handlar om att vänta på någon som ligger i mammas mage, om första tiden med en tråkig bebis som inte kan leka ordentligt, om att ha ett storasyskon som skyddar en från allt farligt i världen och om hur det känns i magen när den nya bebisen ler mot en för första gången.

Rekommenderad ålder: 3-6 år

3. Professor Astrokatt i rymden

Följ med professor Astrokatt ut i rymden! Här får du lära dig om Big Bang, stjärnor, galaxer, planeterna i vårt solsystem, jorden och månen. Läs om rymdresor, månlandningar och raketer. Eller varför inte kolla in hur rymdmodet sett ut genom historien? Vad har astronauter runt om i världen använt för dräkter? Och hur mycket kan vi veta om vad som egentligen finns där ute, eller vad som kommer hända i framtiden?

Rekommenderad ålder: 6-9 år

4. Ditt eget speciella hus

Tänk om du skulle bygga ditt eget hus! Och bestämma allt. Vad kul det skulle vara, eller hur? Skulle du bygga ditt hus i stan eller på landet? Skulle huset vara stort eller litet? Skulle du bygga hemliga rum och torn? Lär dig en massa spännande fakta om husbyggen och material och bli inspirerad att bygga fantastiska hus åt både dig och dina vänner.

Rekommenderad ålder: 6-10 år

5. Pusseldeckaren Pierre, Jakten på den bortrövade labyrintstenen

Börja med att leta reda på START och ta dig sedan igenom labyrinten till MÅL. Låt ditt barn hitta guldstjärnor, skattkistor och gömda föremål. Om vägen råkar vara blockerad så måste ni hitta en annan väg. Det finns extra spännande utmaningar från Herr X genom boken. I denna fantastiskt illustrerade vimmelbok är din uppgift att rädda alla genom att hitta vägen ut ur snåriga labyrinter, hitta dolda ledtrådar och lösa alla utmaningar. En härlig bok att uppleva tillsammans med ditt barn!

Rekommenderad ålder: 6 år och uppåt.

Du hittar alla våra böcker här – och glömt inte att du kan välja ”hämta i butik” så står vi redo med era julklappar. ♡

KRAMAR FRÅN KATANI-GÄNGET

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: